A Barlangfürdő egyik medencéjébe mászott be egy hód

Megosztás

Azt tudtuk, hogy a Csónakázó-tó környékét már megHÓDították, de most már a Barlangfürdőben szeretnének lazulni a kisállatok.

Mivel a medencében nincs még víz, szegény hódocskánk csapdába esett, szerencsére a szakemberek gyorsan ki is mentették.

A részleteket a Barlangfürdő osztotta meg a közösségi médiában. “Váratlan vendégre bukkantunk a kör alakú gyermekmedencében. A Csónakázó-tóból sétálhatott át szemrevételezni a gyermekmedencét a kalandvágyó hód, de sajnos belepottyant és magától nem tudott kimászni a leeresztett medencéből.

A Miskolci Állatkert és a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue munkatársai siettek a hód segítségére, hogy mihamarabb visszakerülhessen természetes élőhelyére. Köszönjük, hogy ilyen gyorsan és szakszerűen sikerült biztonságba helyezniük!

Az ijedtségen kívül nem sérült meg szerencsére, ami sajnos a medencéről már nem mondható el. Szabadulási kísérletei során több helyen felszakította a medence borítását. Mi, ezért természetesen nem haragszunk rá és örülünk, hogy épségben megúszta fürdős kalandját” – adta hírül a Barlangfürdő.

Innentől lehet, hogy kissé megszaporodnak a hódos történetek Miskolcon, ahogy a kisállatok nagyobb számban jelentek meg az utóbbi hónapokban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek